Foreningen til Støtte for Rumænien
 - af 2003

 

Hjælp til selvhjælp

Sponsorer:

( Klik på ikon for info )


Brogade 14, st. - 4100 Ringsted
tlf. 57611801

Steaua Dunarii
Eselnita

Reklame: Vi har brug for sponsorer, der vil give midler til vort arbejde. 
Uden offervilje og forståelse fra vore sponsorer var der ingen forening.
Kunne du tænke dig, at dit logo figurerede her på siden, så bedes du kontakte:
Ansvarshavende
:

E-mail: 
hejlersen@godmail.dk

Nødhjælp:

Billeder fra påskehjælp 2018

Billeder taget af Marian

Det er vanskeligt at forestille sig…….
hvilke problemer, det kan medføre, når fattige rumænske (børne-) familier rammes af sygdom eller ulykke.  Eller kommer ud for et akut behov i forbindelse med f. eks. briller, høreapparat, medicin eller hvad det måtte være.
Der er næsten aldrig økonomiske muligheder for fattige rumænske familier for at imødegå en sådan situation eller hændelse.

Og oftest er der ikke hjælp at hente hos stat eller kommune. 

Det prøver Foreningen til støtte for Rumænien – af 2003 at råde bod på.

Vi har oprettet to nødhjælps-penge-kasser – én  i Orsova og én i Dubova, hvorfra akut nød som netop beskrevet, kan afhjælpes – en smule!
                             (Klik her for at se eksempler på hjælpen)

I Orsova administreres ”nødhjælpskassen” af sygehusdirektør/overlæge Lucian Vadastreanu og i Dubova af familien Marian, Carolina og Mihai Ghiorghita – i samarbejde med præsten i Dubova.

De nævnte personer – som foreningen kender og har stor tillid til – har mulighed for at opdage behovene og påse, at hjælpen bliver givet hvor den er mest påtrængende.

Foreningen har fyldt kasserne op med hvad der svarer til 10.000 DKR i hver, og det er nu vor opgave at holde kasserne fyldt op med penge i takt med det, der bruges af kasserne. 

Der er stor kontrol med disse kasser, således skal hver udbetaling være en éngangshjælp, - den skal gives hvor der ikke gives dækning fra stat eller kommune,  og den skal være velbegrundet.  Vi skal således have oplyst i hvert enkelt tilfælde: Årsag, modtager og beløbsstørrelse, og der skal foreligge kvittering fra pågældende nødhjælps-modtager.

Foreningen anser dette projekt som værende meget væsentligt, og vi appellerer til alle, som har sympati for hjælpearbejdet for Rumænien om at give et bidrag til dette projekt.

GOD IDÉ:

Hvis man – som flere allerede har gjort – måtte ønske at tegne sig for et abonnement på f. eks. 100 kr. pr. måned til dette formål, så vil dette være endog særdeles velkomment.

Det kan virke mindre forpligtende end en direkte adoptionsaftale (som foreningen også har på programmet    ( klik her for at se under adoption)

Det må konstateres, at det er blevet overordentlig vanskeligt at få indsamlet, opbevaret og afsendt effekter – (ting og sager)  til Rumænien.  Derfor er PENGEMIDLER mere og mere det, som viser sig at være den allerbedste hjælp, vi kan give til vore fattige, rumænske venner -  og så skaber penge tilmed omsætning og aktivitet i Rumænien

FSRs mand i Rumænien,  Marian Ghiorghita har sendt os følgende eksempler på hvorledes hjælpen fra vore  nødhjælps-penge-kasser bruges:   (Eksemplerne er anonymiseret, men navnene er kendt af FSR.)

·        Et godt eksempel er hjælp givet til en mand, som lider af tuberkulose. Han er kommet på hospitalet for en fire måneders periode. Da han kom på hospitalet, var han meget dårlig.  Jeg har for kort tid siden talt med ham og han siger nu, at han føler sig meget bedre, men han vil så gerne blive på hospitalet et stykke tid endnu.
Hospitaler i Rumænien er ikke betalingshospitaler, men for en sådan sygdom behøver han meget dyr medicin. Denne medicin skal han selv betale. Han har ikke noget job, så hans økonomiske situation er meget dårlig. Jeg har derfor givet ham 1000 danske kr. hvilket han blev meget glad for. Nu kunne han købe noget af det, han havde behov for.

bulletSå har jeg brugt nogle penge på en gammel dame fra Baia Noua -300 danske kr. Hun har problemer med maven og hun manglede penge til medicin.
bulletJeg har også købt mad for 200 kr. til en person fra Dubova. Han har mentale problemer, han drikker og jeg har fundet ham på gaden. På det tidspunkt havde han ikke spist i 2 dage.
bullet100 kr. er givet til en person fra TB hospitalet i Severin. Det er en gammel dame,  som var færdig med behandlingen, men hun havde ingen penge til at komme hjem fra sygehuset for.
bulletJeg har også givet 500 kr. til en gammel dame til nye briller.

Dette er nogle få eksempler på hvordan jeg har brugt pengene indtil videre.

Venlig hilsen
Marian

Siden opdateret den 06-02-2024 14:19

Sponsorer:

( Klik på ikon for info )


Suså
Næstved
Fuglebjerg
Nordvej 5, 4200 Slagelse
Tlf. 58530777

 

Reklame: Vi har brug for sponsorer, der vil give midler til vort arbejde. 
Uden offervilje og forståelse fra vore sponsorer var der ingen forening.
Kunne du tænke dig, at dit logo figurerede her på siden, så bedes du kontakte:
Ansvarshavende
:

E-mail: 
hejlersen@godmail.dk

 

Folder om Nødkasse